Levende byer og landskaber
Et af temaerne i Horsens Kommunes nye kulturstrategi er 'Levende byer og landskaber'. Her sætter vi fokus på vigtigheden i at have blomstrende kulturtilbud både i hjertet af Horsens og ikke mindst i kommunens mindre byer.
I hjertet af Horsens by fylder kulturelle perler som spillesteder, museer og kulturinstitutioner vores gader og pladser med liv. Men også i de mindre byer rundt i kommunen spirer kulturlivet med stærke kultur- og forsamlingshuse samt inspirerende byrum.
På den måde sikrer vi, at alle borgere får adgang til berigende kulturelle oplevelser og skaber sammenhængskraft på tværs af vores kommune.
Her på siden kan du høre Carsten Bojsen, der sammen med Lone Folke Bendstrup, arbejder på at skabe flere muligheder for de kreative i Østbirk og omegn. I videoen herunder fortæller Carsten om vigtigheden af at styrke kulturtilbuddene i kommunens mindre byer, og hans helt unikke oplevelse i Østbirk.
Derudover kan du også høre Dan Ingemann Jensen, skoleleder på Sct. Ibs Skole i Horsens, fortælle nærmere om drømmen om at få en pulserende kulturgård på 4300 kvadratmeter midt i Horsens by, som kan anvendes af alle.
Mød Lone og Carsten
Kreative ildsjæle. Det er, hvad Carsten Bojsen og Lone Folke Bendstrup, er. De kæmper for at styrke det kreative miljø og ikke mindst skabe mulighed for, at flere kreative ildsjæle i Østbirk og omegn kan møde hinanden. Missionen er klar. De vil skabe samarbejder på kryds og tværs og bidrage til, at flere kreative borgere kan blive synlige for hinanden.
De ønsker begge at skabe gode kulturoplevelser for alle - uanset om de selv er kreative eller ej.
Det vil de gøre ved at kickstarte med et par koncerter i Folkes Garage, hvor Lones mand, Jesper Folke Olsen til dagligt bygger teaterscenografier. Her ligger også et lydstudie, der kan lejes af musikere. Carsten er selv sangskriver og da han ledte efter et sted, hvor man kunne indspille musik, kontaktede han sin ven i København og spurgte ham til råds. Københavneren kunne fortælle Carsten, at det, han manglede, lå blot et stenkast fra, hvor han selv bor - nemlig i Østbirk.
- Vi har rigtigt mange idéer, men først og fremmest er ønsket at forsøge at bidrage til, at der kan komme alle mulige former for kreativitet herude, lyder det fra Lone Folke Bendstrup og Carsten Bojsen.
I videoen herunder fortæller Carsten, om vigtigheden af at styrke kulturtilbuddene i kommunens mindre byer.
Mød Dan
Kultur er afgørende for at skabe et samfund. Det er både Horsens Kommune og Dan Ingemann Jensen, skoleleder for Sct. Ibs Skole i Horsens, enige i. Lokationen for et nye projekt kaldet 'Kulturgården' er lokaliseret i hjertet af Horsens by, og derfor har vi snakket med Dan Ingemann Jensen, som fortæller om betydningen af et kulturelt åndehul midt i byens pulserende liv.
Fælles kulturgård i hjertet af Horsens
Visionen med det nye byrum er at bringe Kulturstationen Horsens, kulturskolerne, Sct. Ibs Skole, Horsens Byskole, afdeling Kildegade, Sct. Josefs Kirke, Headspace, beboere og øvrige aktører sammen i en ny fælles fortælling.
Ønsket er at åbne op mellem Kulturstationen Horsens og Sct. Ibs skole og området, der er omkranset af Smedegade, Kildegade, Skolegade og Nørregade skal skabe nye rum for kreativitet, leg, læring og fede sociale mødesteder.
Idéen har været undervejs i et par år og har hele tiden haft til formål at åbne de fysiske rum for at kunne skabe et stærkere udgangspunkt for samarbejde - baseret på kultur og kreativitet. Helt lavpraktisk er ønsket at nedbryde mure og fjerne forhindringer, så det bliver en platform for møder på tværs af generationer og interesser.
Kom nærmere på projektet
her kan du høre mere om skolelederen på Sct. Ibs Skole, Dan Ingemann Jensens tanker om projektet. Der sker ifølge Dan ikke så tit, at man har et samarbejde, der er så bredt, som det, der er skabt i forbindelse med ønsket om en fælles kulturgård i hjertet af Horsens midtby.
Planen er, at det skal være en kulturgård, hvor der er plads til alle. I videoen herunder kan du høre Dan Ingemann Jensen fortælle nærmere om, hvilken forskel kommunens borgere vil opleve ved at få et fælles åndehul i midtbyen.